Welkom

Dagbesteding ‘t Schapeschuurtje

Eind oktober 2020 ging eindelijk onze eigen dagbesteding van start! Wat is er hard gewerkt en wat is het gezellig geworden! Iedere bewoner is het er over eens: de dagbesteding moet ’t Schapeschuurtje gaan heten. Het hoort immers bij de Schaapskooij?

 

Wat maakt dagbesteding ’t Schapeschuurtje zo speciaal?

Dagbesteding ’t Schapeschuurtje is ontstaan vanuit een wens van verschillende bewoners van Woonhoeve de Schaapskooij. ’t Schapeschuurtje is een kleinschalige dagbesteding met hooguit 7 deelnemers per dag. Elke dag is er een vaste, vertrouwde, professionele activiteitenbegeleider en vaste vrijwilligers aanwezig. De lijnen zijn kort met het netwerk van de deelnemers. Deze vorm van dagbesteding is laagdrempelig en is bedoeld voor iedereen die het fijn vindt om, in een huiselijke, gezellige sfeer, zijn dag een zinvolle invulling te geven. Dit kan zijn op creatief gebied, gezellig samen zijn, wandelen en fietsen, koken en bakken en tuinieren in onze moestuin: het Schapehofje.  Alle uiteenlopende activiteiten van ’t Schapeschuurtje zijn er op gericht om een toegevoegde waarde te leveren aan de samenleving en aan ons dorp. Hierbij gaan we ervan uit dat ieder met zijn of haar kwaliteiten iets unieks en moois te bieden heeft en dit met anderen kan delen.

 

Naast bewoners van de Schaapskooij is er ook ruimte voor externe deelnemers. We nemen echter niet zo maar iemand aan; wij bekijken individueel en kritisch of iemand in de bestaande groep past. Op deze manier bewaken we onze groepssamenstelling en kwaliteit. Tevens proberen we teleurstellingen te voorkomen.

Vanwege de beperkte ruimte en voorzieningen van dagbesteding ’t Schapeschuurtje is deze dagbesteding niet geschikt voor mensen in een rolstoel.

 

Ben je geïnteresseerd in onze dagbesteding en heb je een indicatie voor dagbesteding? Of kent u iemand die zo’n dagbesteding zoekt? Heb je vragen of wil je een keertje komen kijken? Neem dan contact op met Woonhoeve de Schaapskooij.

 

Openingstijden

Dagbesteding ’t Schapeschuurtje is geopend op maandag en dinsdag en donderdag en vrijdag van 9.30 uur – 15.30 uur.

Contact

Adres: Iman Caustraat 60 a

3251 AR te Stellendam

www.woonhoevedeschaapskooij.nl

tel: 0187-490003 of 06-57358005