Wie zijn wij?

 Hoi, wij zijn Marinus (1968) en Marianne Kooijman (1969), getrouwd en ouders van drie kinderen: Robert, Martijn en Peterjan. Onze kinderen hebben geholpen met de verbouwing van de voormalige Rabobank naar Woonhoeve de Schaapskooij. Martijn werkt nu als woon- en persoonlijk begeleider in ons team.

 

Met jarenlange ervaring in de gehandicaptenzorg zijn wij gecertificeerde professionals in sociaal pedagogisch werk. Marinus heeft uitgebreide ervaring met cliënten met lichamelijke, verstandelijke en psychische problematieken, evenals in dagbesteding en groenvoorziening. Marianne heeft veel ervaring in dagbesteding voor ouderen met een beperking en als trajectbegeleider op een zorgboerderij. Onze droom is een kleinschalig wooninitiatief voor 10 mensen met een verstandelijke beperking.

 

Naam “De Schaapskooij”

De naam “De Schaapskooij” is geïnspireerd door onze christelijke identiteit. In de Bijbel wordt een schaapskooi gezien als een veilige plek waar iedereen welkom is en zichzelf mag zijn. Dit sluit perfect aan bij onze visie: het bieden van een “veilig en warm thuis”. We kozen voor de schrijfwijze met “ij” als verwijzing naar onze achternaam, Kooijman.


Wij werken samen met een ontzettend fijn team. Wil je hen ook leren kennen?